Csak Csajok!

Itt mindent megtalálsz,amire szükséged van!


RAFFAELLO GOLYÓK

Raffaello golyók recept

  • 16 dkg sovány tejpor
    6 cl víz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 8,5 dkg kókuszreszelék
  • 45-50 db blansírozott mandula

      hempergetéshez

  • kókuszreszelék

    elkészítés 

  • A vizet és a cukrot lábasba tesszük, felforraljuk.
  • Egy tálban elvegyítjük a tejport a kókuszreszelékkel.
  • Mikor felforrt a szirup, lehúzzuk a tűzről a lábast, és állandóan kevergetve hozzáadjuk kókuszreszelékes tejport, és beleöntjük az olvasztott vajat is. Sima masszát kell kapnunk. Hűlni hagyjuk.
  • Majd golyókat formázunk, s mindegyik közepébe egy egész mandulaszemet dugunk.
  • Utolsó lépésben meghempergetjük a golyókat kókuszreszelékben.
  • MEGGYES TEJESPITE


  • Meggyes tejespite recept
    • előkészület: 15 perc
    • sütés: 12 perc

    hozzávalók 6 főre 

    • 25 dkg magozott meggy
    • 3 tojás
    • 1,5 dl tej
    • 0,5 dl tejszín
    • 12 dkg liszt
    • 4 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom héja, lereszelve
    • csipet só

    formához

    • evőkanálnyi vaj
    • 2-3 ek kristálycukor  

    elkészítés 

  • Robotgéppel dolgozunk. Elsőként a tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  • Majd beleszitáljuk a lisztet, a csipet sóval. Újra keverjük.
  • Végül a citromhéjjal ízesítjük, a tejjel és tejszínnel lazítjuk a tésztát.
  • Teljesen simára keverjük.
  • Egy 24 cm-es porcelán piteformát gondosan kivajazunk, cukorral megszórunk. Beleöntjük a tejes tésztát, rászórjuk a meggyszemeket.
  • Vízzel félig megtöltött tepsibe tesszük a formát és 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt megsütjük a pitét.
  • Langyosan megesszük az egészet:-).

    Piskótatekercs

    Piskótatekercs recept
     
    • előkészület: 30 perc
    • sütés: 15 perc

    hozzávalók 6 főre 

    • 6 egész tojás
    • 6 púpos ek porcukor
    • 6 ek liszt
    • 1 kk sütőpor
    • 1 citrom héja

    töltéshez

    • 3 dl sárgabarack lekvár

    tálaláshoz

    • kevés porcukor

    elkészítés 

  • Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig géppel (habverő részével) keverjük.
  • A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
  • A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
  • A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
  • A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést  háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
  • A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral és tálra tesszük.

    Tiramisu golyók

    Tiramisu golyók recept
     
    • előkészület: 20 perc

    hozzávalók 4 főre 

  • elkészítés 

  • A krémsajtot a darált keksszel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kávéval és a konyakkal összedolgozzuk.
  • Kézzel gombócokat formálunk belőle és kakaóporban megforgatjuk.
  • 1-2 órára hűtőbe tesszük.

    Hókifli

    Hókifli recept
     
    • előkészület: 40 perc
    • sütés: 10 perc

    hozzávalók 4 főre 

    töltéshez

    • szilvalekvár

    forgatáshoz

    • vaníliás porcukor


    elkészítés 

  • A tésztát előző este összegyúrjuk, betesszük a hűtöbe.
  • Másnap vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk kör alakúra, szilvalekvárral megtöltjük, majd összetekerjük.
  • Forró sütőben sütjük, hamar megvan.
  • Még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk.
     

    Non plus ultra

    Non plus ultra recept
     
    • előkészület: 60 perc
    • sütés: 15 perc

    hozzávalók 6 főre 

      Tésztához:

    • 320 g liszt
    • 280 g margarin
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 tojássárgája

    Mázhoz:

    Összeállításhoz:

    • ribizlilekvár

    elkészítés 

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz.
  • A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk.
  • A tojásfehérjéket a cukorral addig verük, amíg a kanál nyoma össze nem folyik. Ebből a sűrű habból minden korong tetejére teszünk egy csúcsos halmocskát.
  • 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt világosra sütjük.
  • A tepsiből széles késsel kiszedjük a tésztát, hagyjuk kihűlni.
  • Párosával a ribizlilekvárral összeragasztjuk a habos tésztakorongokat.

    Kinder pingui

    Kinder pingui recept
     
    • előkészület: 40 perc
    • főzés: 10 perc
    • sütés: 20 perc

    hozzávalók 4 főre 

    Tésztához (2 laphoz):    

    •   6 tojás    
    •   6 ek cukor    
    •   6 ek melegvíz
    •   6 ek liszt
    •   2 ek keserű kakaópor
    •   1 cs sütőpor

    Tejszínes krémhez: 

    •   5 dl tejszín (Hulala)
    •   1 cs étkezési zselatin
    •   1 ek folyékony méz 
    •   1/2 kk vaníliaaroma

    Csokoládés krémhez:

    •   15 dkg csokoládé
    •   10 dkg margarin
    •   1 ek víz
    •   2 ek olaj

    Bevonathoz:

    •   20 dkg étcsokoládé
    •   10 dkg margarin
    •   3 ek olaj
    •   1 ek víz
    •   1 ek porcukor

    elkészítés 

  • A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
  • A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
  • A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral.
  • Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki.
  • A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
  • Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal.
  • Lassan csorgassuk bele a mézet.
  • Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
  • Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
  • Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
  • Ismét tegyük hűtőbe dermedni.
  • Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.
  • Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
  • A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.

    Sport szelet

    Sport szelet recept
     
    • előkészület: 30 perc

    hozzávalók 10 főre 

    tetejére

    elkészítés 

  • A kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat.
  • A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad.
  • A meleg tejes egyveleget a kekszhez adjuk, a rumaroma kíséretében. Alaposan összedolgozzuk.
  • A tésztát sütőpapírral bélelt (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsibe egyengetjük és hűvösebb helyen, 1-2 órán át szikkadni hagyjuk.
  • A darabokra tört csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és bevonjuk vele a tészta tetejét.
  • Megvárjuk, míg a csokimáz megdermed, s csak aztán szeleteljük.

    Kókuszos csiga

    Kókuszos csiga recept
     
    • előkészület: 20 perc
    • sütés: 20 perc

    hozzávalók 4 főre 

    Tésztához:

     
    Töltelékhez:

    elkészítés 

  • Az élesztőt langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk.
  • A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, olvasztott margarint, és a tojások sárgáját.
  • Jól összedolgozzuk, majd 3 cipót formálunk belőle, félretesszük.
  • Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
  • Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd egy spatula segítségével a tölteléket a tészta tetejére kenjük és egyenletesen eloszlatjuk.
  • Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy köztük maradjon hely jócskán.
  • Előmelegített sütőben (először alacsonyabb, majd kb. 5 perc után magasabb hőmérsékleten) 15-20 perc alatt megsütjük.

    Karácsonyi gesztenyés tortácskák

    Karácsonyi gesztenyés tortácskák recept
     
    • előkészület: 30 perc
    • főzés: 20 perc
    • sütés: 40 perc

    hozzávalók 6 főre 

    Tésztához:

    • 37 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 7,5 dkg zsír/ margarin
    • 7,5 dkg cukor
    • 1 tojás
    • 1 ek kakaó
    • 1 kk szalalkáli
    • annyi tej, hogy gyúrható, de lágy tészta legyen
    • vaj a tepsi kenéséhez

    2. Tésztához (6 tojásos piskóta):

    • 6 tojás
    • 18 dkg porcukor
    • 15 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor

    Vaníliás krémhez:

    Gesztenyekrémhez:

    Tetejére:

    elkészítés 

  • Elkészítjük, kikeverjük a krémeket.
  • Vaníliás krém elkészítése: 2,5 dl tejet  1 ek liszttel és 2,5 dkg cukorral simára keverünk kézi mixelővel, majd sűrűre főzzük. 10 dkg margarint 10 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt főzött krémmel és 1 cs vaníliás cukorral összedolgozzuk.
  • Gesztenyekrém elkészítése: a krém hozzávalóit összedolgozzuk.
  • Jól összegyúrjuk az 1. tészta hozzávalóit, majd két cipóra osztva, egyenként kisodorjuk, gáztepsi nagyságúra. A tepsi hátát megvajazzuk, rátesszük a tésztát, megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon, majd előmelegített sütőben 200 fokon, 8-10 perc alatt egyenként megsütjük, sütés után hagyjuk deszkán kihűlni.
  • 2. Tészta elkészítése: Piskótát sütünk az 1. sz. tészta tepsijében, amelyet előzőleg sütőpapírral béleltünk ki. A 200 fokra melegített sütő hőfokát a piskóta behelyezését követő 1 percen belül 150 fokra visszavesszük, majd kb. 8-10 percen belül, ha megsült, kivesszük, porcukrozott deszkára borítjuk, és a sütőpapírt még melegen lehúzzuk a piskótáról. Hagyjuk kihűlni.
  • Összeállítás: Tálcán alulra 1 kakaós lapot helyezünk, megkenjük a fehér vaníliás krémmel, erre tesszük a piskótát, amit megkenünk a gesztenyés krémmel, majd ráhelyezzük a 2. kakaós lapot. Az elkészült, krémmel töltött lapokat egy estén át hideg helyen pihentetjük, dermesztjük, majd egy 10 cm-es formával (fánkszaggató) kis tortácskákat vágunk ki.
  • Elkészítjük a csokoládés glazúrt, majd a tortácskák tetejét csokoládéval bevonjuk. (Aki nagyon szereti a csokit, a tortácskákat körben is bevonhatja.)
  • Tetszés szerint (kókuszreszelékkel) díszítjük.
  • Bíbor-bársony torta
    Bíbor-bársony torta
    Ennek a tortának már a megjelenése garantált siker, az íze pedig kellemesen savanykás pikáns.


    Hozzávalók

    Piskóta:
    *  1 bögre  vaj
    * 2 ½ bögre rétesliszt
    * 1 bögre cukor
    * 2 tk szódabikarbóna
    * 1ek ecet
    * csipet só
    * 1 ek kakaópor
    * 1 bögre  joghurt
    ½ bögre vaj vagy margarin
    ½ bögre olaj
    1 ek ecet
    1 csomag vaníliás cukor
    2 tojás
    2 ek vörös ételfesték

    Krém
    * 20 dkg tejszín krémsajt
    * 1,5 dl sűrű tejföl
    * 1 csomag vaníliás cukor
    * 30 dkg átszitált porcukor
    * 2dl felvert tejszínhab (+habfixáló)
    * 1 citrom leve és reszelt héja
    Apróra vágott mandula, vagy dió, vagy kókusz reszelék.

    Elkészítése


    1. Helyezzük a sütőrácsot középre és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tortasütő karika alját kibéleljük pergamennel, az oldalát pedig kivajazzuk.

    2. Egy tálban mixeljük össze habosra a vajat és a cukrot.

    3. Adjuk hozzá a tojást és magas fokozaton tovább keverjük a mixerrel.

    4. Egy kisebb tálban keverjük össze a kakaót és az élelmiszer színezéket. Keverjük bele az előző keverékbe, hogy egynemű maszát kapjunk.

    5. Adjuk a keverékhez a joghurtot,  vaníliát, sót. Szitáljuk bele a lisztet. Keverjük el külön pohárkában a szódabikarbónát és ecetet, majd öntsük gyorsan a pezsgő oldatot  a tésztához. Kicsit buborékozni, habzani fog.

    6. Öntsük bele rögtön a torta formába és toljuk az előmelegített sütőbe. Süssük  kb 30 percig (tűpróbáig) Amikor  kihűlt, vegyük ki  a formából.

    Amíg sül a torta, készítsük el a töltelék-mázat:

    7. Töltelék - máz:
    A krémsajtot, a tejfölt, citromlevet, citromreszeléket és a vaníliát a mixerrel habosra keverjük.
    Fokozatosan keverjük hozzá a porcokrot, amíg a kívánt állagot és ízt el nem éri. Végül keverjük hozzá a tejszínhabot.
    Vágjuk 2-3 karikára  a tortát és kenjük meg a mázzal az egyes rétegeket, a  tetejét, oldalát is.

    8. Díszítsük az oldalát apróra vágott, pirított mandulával, dióval, vagy kókusz reszelékkel.

    Amennyiben nem sikerül ételfestéket szereznünk, helyettesíthetjük szamóca szörppel, ribizlilével, céklalével, meggylével, stb. A szín sajnos nem lesz olyan "ütős", mi több, inkább rózsaszínes beütés várható, de lehet kísérletezni!



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 36
Heti: 169
Havi: 593
Össz.: 235 950

Látogatottság növelés
Oldal: Süti receptek képekkel
Csak Csajok! - © 2008 - 2024 - katalapja.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »