Hozzávalók:
150 g szőlő, 1 teáskanál reszelt mandula
Elkészítése:
A szőlőt leszemeljük, a szemeket meleg vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A szemeket félbevágjuk, a magot kivesszük. Kis edényben 4 evőkanál vizet a szőlővel és a reszelt mandulával felforralunk. Lassú tűzön kb. 3 percig főzzük, majd hidegre tesszük. A kompótot szobahőmérsékleten tálaljuk.
(Elkészítési idõ: kb. 15 perc)
Hozzávalók:
1 db csirkecomb, 2 db burgonya.
Elkészítése:
A csirkecombot folyó víz alatt alaposan megmossuk, éles késsel kicsontozzuk, a bőrét lehúzzuk. A combfilé húsát apró kockára vágjuk, annyi vízzel, hogy éppen ellepje, feltesszük főni. (Pici só tehető a főzővízbe, de éppen csak egy gondolatnyi.)
A burgonyát folyó víz alatt alaposan megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és annyi vízzel, hogy éppen ellepje, ezt is feltesszük főni.
Amikor a csirkehús már megfőtt, darálón ledaráljuk, és a megfőtt, leszűrt, villával összetört burgonyával együtt adjuk a babának. A burgonya a főzővizével megfelelő állagúra hígítható.
(Elkészítési idő: 25 perc)
Hozzávalók:
1 érett, sárga mangó, 2 érett sárgabarack.
Elkészítése:
A mangót és a barackokat vágjuk ketté, hámozzuk meg, és a magját távolítsuk el. A megtiszttított gyümölcsöket kockázzuk fel. A felkockázott gyümölcsöket helyezzük egy lábosba, és adjunk hozzá négy evőkanál vizet. Addig főzzük, amíg a mangó szét nem fő, illetve a barackdarabok meg nem puhulnak (kb. 5-10 perc). A kihűlt, főtt gyümölcsöket rúdmixerrel pépesítjük.
(Elkészítési idő: 40 perc)