Csak Csajok!

Itt mindent megtalálsz,amire szükséged van!

ŐSZIBARACKOS PEZSGŐS TORTA


 Őszibarackos pezsgős torta recept
  • előkészület: 30 perc
  • sütés: 20 perc

hozzávalók 12 főre 

Piskótához:

  • 3 tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • 1/2 cs sütőpor

 
Krémhez, díszítéshez:

elkészítés 

  1. A tojásból, lisztből, cukorból és a sütőporból piskótát sütünk. A formában hagyjuk kihűlni.
  2. A joghurtot a vaníliás cukorral és a pezsgővel ősszekeverjük.
  3. 1,5 dl vízben feloldunk 1,5 csomag zselatint. 3 evőkanálnyi feloldott zselatint félreteszünk, a többit hozzáadjuk a pezsgős krémhez.
  4. Az egyik habtejszínt felverjük habnak és azt is pezsgős krémbe keverjük. Kb. 5 percre a hűtőbe tesszük szilárdulni.
  5. A barackokat lecsepegtetjük, a levét félretesszük. 3 fél őszibarackot összetörünk villával és az előzőleg félretett 3 evőkanálnyi feloldott zselatinnal összekeverjük.
  6. A kihűlt tortalapot a formában hagyjuk, rátesszük a krém felét, majd erre a pépes barackot, amit villával kicsit belekeverünk, hogy márványos legyen, majd erre halmozzuk a krém másik felét.
  7. A tetejét kirakjuk a fél barackokkal és 1 órára hűtőbe tesszük.
  8. 1,5 dl baracklében feloldjuk a maradék fél csomag zselatint és bevonjuk vele a torta tetejét, majd dermedni hagyjuk.
  9. Tálalás előtt levesszük róla a formát. A másik habtejszínt is felverjük és azzal díszítjük a tortát.

 


GYÜMÖLCSTORTA

 

Gyümölcstorta recept
 
  • előkészület: 50 perc
  • sütés: 25 perc

hozzávalók 8 főre 

piskótához

  • 4 tojás
  • 150 g porcukor
  • 1 citrom/ lime leve és héja
  • 4 ek forró víz
  • 200 g liszt
  • 1 tasak sütőpor

díszítéshez

elkészítés 

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra
  2. A tojás sárgákat a porcukorral és a lime levével 15 percig keverjük géppel. Utána hozzáadjuk a forró vizet, ezzel további 10 percig keverjük.
  3. Belereszeljük a lime héját, és kis adagonként hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
  5. Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát vajjal kikenjük, liszttel meghintjük és mehet bele a tészta.
  6. Előmelegített sütőbe téve (alul-felül álláson) álláson kb. 25 perc alatt megsül (tűpróba!).
  7. Miután a tészta kihűlt, kiborítjuk egy nagy tányérra/ tálcára és a megtisztított, tetszés szerinti formára vágott gyümölcsökkel szépen beborítjuk a tetejét. A tortazselét a tasakon olvasható elkészítési útmutató szerint megcsináljuk, és ráöntjük a gyümölcsökre.
  8. Fóliával lefedjük és néhány órára a hűtőbe tesszük.

CITROMTORTA

Citromtorta recept
 
  • előkészület: 50 perc
  • főzés: 20 perc
  • sütés: 30 perc

hozzávalók 8 főre 

Fenyőmagos omlós tésztához (3 adag):

Citromkrémhez:

  • 5 citrom héja és leve
  • 240 g porcukor
  • 4 tojás
  • 250 g vaj

elkészítés 

A tészta készítése: 

  1. A fenyőmagot robotgéppel közepesen finomra daráljuk, hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait és elvegyítjük a liszttel.
  2. Fa gyúródeszkán belemorzsoljuk a vajat és hozzáadjuk a tojást. Pár gyors mozdulattal tésztává dolgozzuk a hozzávalókat. (Mivel három adag, a tésztát három részre osztjuk. Pihentetés után kettő mehet is a mélyhűtőbe.)
  3. Folpackba csomagoljuk és néhány (de legalább két) órán át hűtőben pihentetjük.
  4. Lisztezett felületen az egyik tésztabucit 2-3 mm vékonyra, kör alakúra nyújtjuk, kibéleljük vele a tarte formánkat. (A széleken átlógó részeket levágjuk.)
  5. Sütőpapírral borítjuk, babbal lenyomatjuk és így megy a (légkeverésen) 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25-30 percre. Közben néhányszor megforgatjuk, hogy egyenletesen arany színűre süljön a tészta.
  6. Levesszük a babot és a sütőpapírt a tésztáról. Hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

  1. Egy habüstbe reszeljük a citromok héját, hozzáadjuk a porcukrot és kézzel összedolgozzuk.
  2. Beletesszük a tojásokat és kézi habverővel elkeverjük.
  3. Hozzáöntjük a citromok levét is.
  4. A tálat gyönygyöző víz felé tesszük (vigyázzunk, a tál alja nehogy beleérjen a vízbe!), és a habverővel kevergetve addig főzzük, míg a krém be nem sűrűsödik (82 fok körüli hőmérsékleten történik ez meg).
  5. A sűrű krémet a vízgőzről levesszük és néha megkeverve langyosra hűtjük.
  6. Ekkor adjuk hozzá a kis kockákra vágott vajdarabokat, egyszerre csak néhányat és botmixerrel homogenizáljuk.
  7. Miután az összes vajat beledolgoztuk a krémbe, botmixerrel még további 5-8 percig habosítjuk a krémet.

Összeállítás:

  1. A kihűlt tésztára simítjuk a langyos-hideg krémet.
  2. Néhány órán át hűvös helyen hagyjuk, s csak azután tálaljuk.
VAKONDTÚRÁS TORTA
Vakondtúrás torta recept
 
  • előkészület: 15 perc
  • sütés: 30 perc

hozzávalók 4 főre 

Piskóta:

  • 5 tojás
  • 80 g (4 ek) kristálycukor
  • 1 dl étolaj
  • 100 g (5 ek) finomliszt
  • 40 g (2 ek) holland kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 2 cs habfixáló
  • 2 ek porcukor
  • 0,5 l habtejszín
  • 80 g csokilencse vagy kakaós tortadara
  • 3 db banán
  • citromlé

elkészítés 

  1. Előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
  2. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral és a sütőporral majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a formába öntöm.
  3. Középfokozaton kb. 30 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!) Kiborítom a formából, rácson hűlni hagyom.
  4. Miután kihűlt, kiskanállal kikaparom a tészta közepét úgy, hogy a piskótalap szélén 2 cm-es perem maradjon. A kikapart tésztát durvára morzsolom és félreteszem.
  5. Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verem. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatom a csokilencsét vagy a tortadarát.
  6. A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom azokat.
  7. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom.
  8. Letakarva egy éjszakára hűtőbe teszem! Tényleg adjunk neki egy éjszakát!!! A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen szeletelhető.
KARAMELLÁS ANANÁSZTORTA

Karamellás ananásztorta recept
 
  • előkészület: 50 perc
  • főzés: 15 perc
  • sütés: 40 perc

hozzávalók 6 főre 

Karamellás ananászhoz:

Sütemény tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 8 evők. kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 dl tejföl

elkészítés 

  1. A megtisztított ananászt karikákra vágom, majd három karika kivételével félbevágom.
  2. A vajat megolvasztom, hozzáadom a cukrot és világos karamellt készítek.
  3. Beleteszem a gyümölcsöt és kb. 5-5 percet karamellizálom mindkét oldalát.
  4. Tortaformába vagy egy hőálló lábas aljára teszem az ananászokat és rákanalazom a karamellt. (A csatos tortaforma nem alkalmas!)
  5. Amíg hűl, addig elkészítem a süteménytésztát: a puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, csipet sót és a tejfölt. Jól összedolgozom.
  6. Rákanalazom a karamellizált ananászra.
  7. Előmelegített, hőlégkeveréses sütőben, 190°C fokon, kb. 40 percig sütöm. (Hagyományos gázsütőben kb. 60 perc.) Egy tűpróbával, teljesen megbizonyosodhatunk arról, hogy megsült a tészta.
  8. 5 percig hűlni hagyom, majd óvatosan egy rácsra borítom.
TÚRÓ RUDI TORTA

Túró Rudi torta recept
 
  • előkészület: 30 perc
  • sütés: 12 perc

hozzávalók 8 főre 

A piskótához:

  • 2 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg finomliszt
  • fél kk sütőpor
  • 1 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg cukor (a sziruphoz a kész piskóta tetejére)

A töltelékhez:

  • 1 csapott ek zselatinpor
  • 15-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 50 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 1 vaníliarúd
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek citromlé
  • 2,5 dl hideg tejszínből vert hab
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor

elkészítés 

Piskóta készítése:

  1. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
  2. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
  3. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
  4. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.

Töltelék készítése:

  1. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
  2. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
  3. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.

Összeállítás:

  1. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
  2. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
  3. A tortát 1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 89
Tegnapi: 36
Heti: 168
Havi: 592
Össz.: 235 949

Látogatottság növelés
Oldal: Torta receptek képekkel
Csak Csajok! - © 2008 - 2024 - katalapja.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »